تماس با ماصفحه اصلی

اخبار

رویکردها

مصاحبه ها

از نگاه دیگران

آلبوم خاطرات

انتخابات

» اخبار » مشهد‌٢٠١٧ ؛ پایه‌ریزی برای یک دهه توسعه

مشهد‌٢٠١٧ ؛ پایه‌ریزی برای یک دهه توسعه

مشهد‌٢٠١٧ ؛ پایه‌ریزی برای یک دهه توسعه

مشهد‌٢٠١٧ برای ما قطعا یک فرصت است. هم زیر‌ساخت‌های مشهد باید به سمت سطح پایتخت فرهنگی جهان اسلام تقویت شود و هم پتانسیل‌ها در سطح بین‌المللی به خوبی معرفی شود. چند اتفاق به نظر من در این رابطه افتاد. اول این که همه اعم از دولت و مدیریت شهری و مدیران استانی، فرصت زیادی را برای برنامه‌ریزی درباره ٢٠١٧ از دست دادند.
تعیین مشهد ٢٠١٧ به عنوان پایتخت فرهنگی در سال‌٩٠ صورت گرفت و الان پنج سال گذشته است؛ نهایتا یک سال است که ما کمی فعال شده‌ایم. یعنی چهار سال را قطعا از دست داده‌ایم. سرمقاله ویژه نامه نوروز‌٩١ شهرآرا در مورد مشهد ٢٠١٧ است که در آنجا من گفته‌ام مشهد ٢٠١٧ چه پتانسیل‌ها و فرصت‌هایی دارد؛ اما کسی گوش نکرد. پس اولین مسئله در این رابطه فرصت‌سوزی است و کاری هم نمی‌توان کرد.
اتفاقی که به نظر من باید بیفتد، این است که مشهد ٢٠١٧ پایه یک دهه برنامه‌ریزی برای توسعه شهر مشهد باشد. یعنی تا یک دهه نباید عنوان پایتخت فرهنگ در مشهد کم‌رنگ شود. تا ١١‌سال دیگر هیچ شهری از ایران، عنوان پایتخت فرهنگ جهان اسلام را نخواهد گرفت. ما باید برنامه‌ریزی‌مان را ده ساله انجام دهیم. نکته دیگری که وجود دارد، این است که نگوییم که مشهد حالا که عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام است واقعا همه ویژگی‌های پایتخت فرهنگ جهان اسلام را دارد! اتفاقا مشهد باید یک جهشی برای رسیدن به آن نقطه داشته باشد. همه زیرساخت‌های مشهد اعم از حمل و نقل، فرودگاه، خطوط اتوبوس‌رانی، پایانه‌ها و راه‌آهن و مترو، بوستان‌ها و امکانات فرهنگی مرتبط با حرم امام رضا(ع) و امکانات گردشگری حلال را داشته باشد. من همیشه گفته‌ام هیچ‌گاه تعارضی بین تجارت، سیاحت و زیارت وجود ندارد. منوط بر اینکه محوریت زیارت باشد. اما تجارت و سیاحت در حاشیه و در کنار باشد.
﷯
مشهد ٢٠١٧ را به میدان تسویه‌حساب سیاسی تبدیل نکنیم
من از همه دست‌اندرکاران فعال در حوزه مشهد ٢٠١٧ خواهش می‌کنم این مسئله را به چرخه دعوای سیاسی جریان‌های سیاسی نبرند! اجازه ندهند مشهد ٢٠١٧ محمل تسویه حساب سیاسی شود. هم دولتی‌ها و هم مدیریت شهری و هم تشکل‌های مردمی؛ مشهد ٢٠١٧ را ابزار تسویه حساب سیاسی قرار ندهند. مشهد ٢٠١٧ را برای آینده مشهد و ارتقای زیرساخت‌ها مشهد و معرفی این شهر بدانند و حداکثر استفاده را از آن ببرند.
در رابطه با اینکه ماجرا را به فضای سیاسی نبرند برخی می‌گویند این مسئله اصلا تا حدی هم سیاسی شده و دولت با نگاه سیاسی به مشهد ٢٠١٧ پا نمی‌دهد. اگر موضوع مشهد ٢٠١٧ سیاسی شده مقصرش هر دو جریان است.
یعنی هم دولت و هم مدیریت شهری در این قضیه سهم دارند. من هیچ وقت یک جانبه به ماجرا نگاه نمی‌کنم. دولت در این قضیه کم‌کاری هم کرده و باید با سرعت بیشتری عمل کند و مدیریت شهری هم قدری در این زمینه نگاه سیاسی‌اش را پررنگ کرده است. من به عنوان کسی که واقعا به مشهد فکر می‌کنم، بر این عقیده‌ام که هر دو ضلع این قضیه می‌باید مسائل و اختلافات سیاسی و باندی خودشان را کنار بگذارند.
به هم کمک کنند که اتفاق خوبی در سال ٢٠١٧ در شأن مردم بیفتد. لازمه‌اش هم این است که باور کنند که اگر مشهد ٢٠١٧ گرفتار دعواهای سیاسی شود، از درونش هیچ چیزی برای مشهد خارج نخواهد شد. اتفاق خوبی نخواهد بود و انرژی‌هایی که همین الان برای مشهد کار می‌کند با کمال تاسف ممکن است
به هدر برود.
*عضو کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی مشهد/ سید جلال فیاضی *


امتياز شما :
 
۱ راي
ارسال :
۱۳۹۵/۸/۲۵
بازديد :
۱۴۰۴ مرتبه
اشتراک مطلب
چاپ نظرات (۰)
نظرات
نام شما :
نظر شما : [ضروري]
ايميل شما :
كد داخل تصوير را وارد نماييد : [ضروري]

(بارگذاري تصوير ديگر)
پیوندها
شورای اسلامی شهر مشهد مقدساستانداری خراسان رضویپایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد روزنامه خراسان روزنامه خبر ورزشیخبرگزاری جمهوری اسلامی ایرانروزنامه قدسخبر آنلاینروزنامه شهرآرا
لینک روزانه
خبرگزاری فرهنگ رضوی [۵۶۷۰]
آرشیو
یادداشت

ساختار پلاسکوئی ایران
سرانجام ساختمان 53 ساله ویران شده پلاسکو آخرین شهید ایثارگر ناجی خود را از آغوش گداخته خویش رها کرد و عملیات آور برداری از این فاجعه با کوشش و تلاش قابل تقدیر مسوولان و دستگاه های ذیربط به پایان رسید .


ساعت صفر؛ این جا مشهد ۲۰۱۷ صدایی که برخی نشنیدند!

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو) وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی، مشهد مقدس را در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اعلام کرده است.

 


شور حسینی ،‌ عشق رضوی

مغناطیس اربعین میلیون‌ها عاشق را از اقصی نقاط عالم مجذوب خود کرده است

 


 مترو؛ حمل و نقل پاک
تمرکز بر حمل و نقل پاک در پایتخت معنوی ایران که سالانه میزبان بیش از 25 میلیون زائر عاشق است و در سال 2017 به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی خواهد درخشید یک ضرورت است.

نطق‌ های پیش از دستور

 پایتخت فرهنگی جهان اسلام ؛ بخشی از فرصت‌ها را از دست داده‌ایم

 


اداره طرقبه شاندیز بر اساس الگوی  ری و شمیرانات تهران

 


اخلاق زدائی در سیاست مذموم و خطرناک است 

کلیه حقوق این سایت متعلق به مهندس سید جلال فیاضی می باشد
طراحی سایت و فروشگاه ساز توسط تراشاپ